Skip to content
Iconbar. Protein bar. Chocolate and Coconut

Baltymų batonėlių istorija, sudėtis ir nauda

Įvadas

Baltymų batonėliai išpopuliarėjo labai greitai. Nuo kuklios pradžios, susijusios su skonio ir rinkodaros iššūkiais, jie tapo universalia ir patogia mitybos priemone visų visuomenės sluoksnių žmonėms. Šiame straipsnyje nagrinėsime baltymų batonėlių istoriją ir raidą, į ką atkreipti dėmesį jų sudėtyje ir kodėl bei kada juos naudoti kaip sveikos gyvensenos ir mitybos plano dalį.

Baltymų batonėlių istorija ir raida

Pirmieji metai ir skonio iššūkiai

Baltymų batonėlių pradžia buvo nelengva dėl jų nepatrauklaus skonio ir tekstūros. Pirmaisiais metais šie batonėliai buvo paprasti, be skonio ir pirmiausia skirti sportininkams greitai gauti baltymų. Iš pradžių jie buvo pardavinėjami kaip "maistiniai batonėliai" arba "energiniai batonėliai", o ne "baltyminiai batonėliai". Terminas "baltyminis batonėlis" išpopuliarėjo tik 2000-aisiais, nors baltyminių maisto papildų bendrovės batonėlius gamino jau dešimtmečius.

Laikui bėgant patobulinimai

XX a. septintajame dešimtmetyje bendrovės pradėjo tobulinti baltyminius batonėlius, siūlydamos naujus skonius ir eksperimentuodamos su tekstūra. Dėl tokių skonių kaip šokoladas ir vanilė jie tapo patrauklesni platesnei auditorijai. Geresni ingredientai ir technologinė pažanga pagerino skonį ir tekstūrą, todėl baltyminiai batonėliai tapo tinkami ne tik sportininkams, bet ir kaip sveiki užkandžiai ir greitas energijos šaltinis.

Rinkos įvairovė

2000-ųjų pradžioje baltyminių batonėlių, skirtų įvairioms tikslinėms grupėms, asortimentas buvo labai įvairus. Atsirado specializuotų batonėlių moterims, vegetarams, diabetikams ir norintiems numesti svorio. Tokia įvairovė suteikė galimybę kiekvienam rasti jo poreikius atitinkantį batonėlį.

Neatsiejama kasdienio gyvenimo dalis

Šiandien baltymų batonėliai yra neatsiejama daugelio žmonių kasdienio gyvenimo dalis. Jie yra maistas prieš treniruotę, patogūs užkandžiai darbo dieną ir maistas keliaujantiems. Žmonės baltyminius batonėlius pamėgo kaip būdą patenkinti mitybos poreikius ir palaikyti aktyvų gyvenimo būdą.

food pyramid

Į ką atkreipti dėmesį baltyminių batonėlių sudėtyje

Baltymų šaltinis

Baltymų batonėliuose turėtų būti pakankamai baltymų, kad patenkintumėte savo dienos poreikius, paprastai

10-20 g vienoje porcijoje.

Cukraus kiekis

Rinkitės batonėlius, kurių vienoje porcijoje yra mažiau nei 5 g cukraus, kad išvengtumėte cukraus kiekio kraujyje šuolių.

Riebalų tipas

Rinkitės batonėlius su sveikaisiais riebalais, pavyzdžiui, mononesočiosiomis ir polinesočiosiomis riebalų rūgštimis, venkite batonėlių, kuriuose yra per daug sočiųjų riebalų.

Sudedamosios dalys

Ieškokite natūralių ingredientų, pavyzdžiui, neskaldytų grūdų, riešutų, sėklų, vaisių ir natūralių saldiklių. Venkite batonėlių su dirbtiniais aromatais, dažikliais, konservantais ir cheminiais priedais.

Skaidulos ir vitaminai

Aukštos kokybės batonėliuose dažnai yra skaidulinių medžiagų ir įvairių vitaminų bei mineralų, kurie papildo jūsų mitybą.

Porcijos dydis

Patikrinkite porcijos dydį, kad suprastumėte kalorijų skaičių ir maistinių medžiagų kiekį.

clock and woman running.

Kodėl ir kada naudoti baltyminius batonėlius: sveikos gyvensenos ir mitybos ramsčiai

Prieš treniruotę

Baltymų batonėliai suteikia energijos ir palaiko raumenų augimą prieš treniruotę, todėl idealiai tinka tiems, kurie siekia padidinti jėgą ir ištvermę.

Po treniruotės

Jie padeda atsigauti po treniruotės, tiekdami reikiamus baltymus, kurie atstato raumenų pažeidimus ir skatina augimą.

Greiti užkandžiai keliaujant

Baltymų batonėliai puikiai tinka įtemptai dienotvarkei, nes yra maistingas ir nešiojamas užkandis.

Mitybos papildymas

Jie papildo suvartojamų baltymų kiekį, ypač vegetarams, veganams ar tiems, kurie laikosi mažai kalorijų turinčių dietų.

Kontroliuoja saldumynų poreikį

Baltymų batonėliai patenkina saldumynų poreikį be per didelio cukraus ir tuščių kalorijų kiekio.

Išvada

Baltymų batonėliai nuo skonio problemų keliančios pradžios virto universaliomis mitybos galimybėmis įvairiems gyvenimo būdams. Protingai vartojami jie gali padėti sportuoti, būti patogūs užkandžiai, papildyti dietas ir kontroliuoti potraukį maistui. Norėdami rinktis turėdami informacijos, visada skaitykite produktų etiketes ir rinkitės baltyminius batonėlius, atitinkančius jūsų sveikatos ir mitybos tikslus. Nesvarbu, ar esate sportininkas, užimtas specialistas, ar tiesiog sveikos gyvensenos šalininkas, baltyminiai batonėliai gali būti vertingas kasdienio valgiaraščio priedas. Išbandykite "Iconbar !

Ankstesnis straipsnis Kaip įvaldyti miego meną: išsamus vadovas, kaip pakeisti savo kasdienį gyvenimą
Kitas straipsnis Sąmoningas užkandžiavimas iš tiesų yra naudingas sveikatai. Štai ką reikia žinoti